3. Manda Festivali’ne büyük ilgi

The mayor of Eyüpsultan, Mithat Bülent Özmen, spoke to attendees of Manda Festivali 2024 in Ağaçlı, Türkiye, organised by CLIMAVORE x Jameel at RCA.

He said: “There are still many beautiful regions in Istanbul where green areas, buffalo farming, animal husbandry and agriculture come to life. Unfortunately, in a period when generations believe that fruits and vegetables are now grown in markets and greengrocers, it is very valuable that such a paradise corner exists here and persists. But this paradise must go far beyond this corner. Municipalities have very important duties to protect, strengthen and develop forestry, agriculture and animal husbandry."

EXCERPT FROM THE ARTICLE

Eyüpsultan Belediyesi’nin, CLIMAVORE x Jameel at RCA ve İKSV iş birliği ile Ağaçlı Köyü’nde düzenlediği 3. Manda Festivali büyük ilgi gördü. İstanbul'un sulak alanlarında yürütülen mandacılık faaliyetlerinin varlığı ve kalıcılığının kutlandığı festival, mandacıları, müzisyenleri, çevrecileri, sanatçıları, biyologları, peynir üreticilerini bir araya getirdi.

Bu yıl üçüncü kez Eyüpsultan Belediyesi, CLIMAVORE x Jameel at RCA ve İKSV iş birliği ile Ağaçlı Köyü’nde düzenlenen Manda Festivali, İstanbul’un dört bir yanından vatandaşı ağırladı. Bu festival aracılığıyla, İstanbul'un sulak alanlarında yürütülen mandacılık faaliyetlerinin varlığına ve kalıcılığına dikkati çekmek hedefleniyor.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde manda yetiştiricileriyle sohbet eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, “İstanbul’da yeşil alanın, mandacılığın, hayvancılığın, tarımın hayat bulduğu nice güzel yöreleri hala var. Maalesef meyvelerin, sebzelerin artık market ve manavlarda yetiştiğine inanan kuşakların geldiği bir dönemde, böyle cennet bir köşenin burada olması ve direnmesi çok değerli. Ama bu cennet köşenin çok ötesine geçmesi lazım. Ormancılığın, tarımın, hayvancılığın korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesi için belediyelere çok önemli görevler düşüyor” dedi.

SOURCE
Eyüpsultan Belediyesi
DATE PUBLISHED
3
June
2024
RELATED PROGRAMME
RELATED PEOPLE